У Єревані проходить мітинг із вимогою відставки прем’єра Пашиняна

Відео

Кілька сотень людей зібралися біля будівлі уряду Вірменії в центрі Єревану через початок «антитерористичних заходів» Азербайджаном у Нагірному Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Протестувальники скандують антиурядові лозунги, вимагають відставки вірменського прем’єра Нікола Пашиняна та припинення військових дій з боку Азербайджану.

До площі Республіки у столиці Вірменії, де знаходиться будівля уряду, продовжують приходити люди, тоді як прилеглі до будівлі вулиці час від часу перекриваються учасниками акції, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будівля уряду Вірменії оточена поліцією.

Читайте також: ЄС засудив військову ескалацію в Нагірному Карабасі

Як повідомлялося, Міністерство оборони Азербайджану у вівторок оголосило про початок «антитерористичних заходів» локального характеру в Карабасі. Баку вимагає виведення військ Вірменії з Азербайджану та розпуску «режиму сепаратистів» в Ханкенді.

МЗС Вірменії оприлюднило заяву, в якій звинуватило Азербайджан у проведенні «етнічної чистки».

Вірменія та Азербайджан претендують на територію Нагірного Карабаху, що на Південному Кавказі.

Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-х. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020-му році. Тоді ж Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення вогню в Нагірному Карабасі. За цією угодою вірменська сторона втрачає значні території Нагірного Карабаху та всі окуповані райони навколо нього.