Глава МЗС Італії назвав Кім Чен Ина найгіршим партнером для Росії

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що президент Росії Путін робить помилку, намагаючись зміцнити зв'язки з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

"Росія шукає підтримки, в тому числі військової, і союзників, і вона звернулася до найгіршого можливого партнера в особі Кім Чен Ина», - сказав Таяні.

Він зазначив, що наразі Північна Корея займає агресивну позицію в Індо-Тихоокеанському регіоні, а в усьому світі її засуджують за ракетні запуски та погрози.

"Росія ізольована, але вона намагається вийти з цієї ізоляції. Для вільного світу вона є агресивною силою. Китай також занепокоєний поведінкою Москви. Минулого тижня я попросив китайського міністра закордонних справ порадити Росії (дослухатися – ред.) до мудрих порад", - додав Таяні.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув з візитом до Росії, де планує зустрітися з президентом Путіним.

Читайте також: Держдеп попередив Росію та КНДР про нові санкції в разі передачі зброї

Очікується, що вони обговорять угоду про постачання зброї Москві для війни в Україні.

Сполучені Штати уважно стежитимуть за результатами запланованої зустрічі лідерів РФ і Північної Кореї та готові без вагань ввести нові санкції в разі, якщо обидві країни підуть на чергове порушення обмежень щодо передачі зброї.

Фото: KCNA/Kyodo