Північна Корея заявила про ще одне проведення імітації ядерної атаки

Північна Корея заявила, що під час запуску напередодні крилатих ракет здійснила імітацію ударів ядерною зброєю.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

«На світанку 2 вересня були проведені стрільби для імітації тактичної ядерної атаки, щоб попередити ворогів про реальну небезпеку ядерної війни», - йдеться повідомленні KCNA.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив про можливе розміщення ядерної зброї на флоті

Там уточнили, що було запущено дві стратегічні крилаті ракети дальнього радіуса дії з імітаційними ядерними боєголовками.

В Пхеньяні стверджують, що завдання ядерного удару провели успішно – ракети пролетіли близько 1500 кілометрів і вибухнули на заданій висоті 150 метрів над ціллю.

Читайте також: КНДР запустила декілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря

КНДР знову засудила спільні навчання Південної Кореї і США «Щит свободи Ульчі», які щойно завершилися і в яких брав участь щонайменше один американський стратегічний бомбардувальник B-1B та винищувачі, здатні нести ядерну зброю.

В KCNA заявили, що ядерні сили КНДР продовжать зміцнювати свій бойовий потенціал, щоб «стримати війну та зберегти мир і стабільність».

Читайте також: Південна Корея на тлі зростання загрози з боку КНДР створює об'єднане командування безпілотників

Наприкінці серпня КНДР у відповідь на спільні військові навчання Південної Кореї та США провела власні командно-штабні тренування за сценарієм окупації території Півдня Корейського півострова. Тоді північнокорейські пропагандисти також казали про навчання з імітацією ядерного удару.

Як раніше повідомляло агентство, РФ і Північна Корея активно просуваються у переговорах щодо постачання Росії значної кількості зброї, зокрема боєприпасів для різних типів озброєнь, включаючи артилерію, згідно з нещодавно оприлюдненими даними американської розвідки.