Видання The American Conservative звинуватило Штати у війні в Україні - ЦПД

Американське видання The American Conservative опублікувало статтю, в якій звинувачує США у початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передає Укрінформ.

У статті видання The American Conservative йдеться, що причиною війни в Україні є нерозважливе цькування Росії Києвом, який розпочав "антитерористичну кампанію проти своїх російськомовних громадян".

Цікаво, що американське видання звинувачує і США, які за їхньою версією несерйозно ставились до численних протестів Путіна проти розширення НАТО.

Читайте також: Німецьке видання Stern спростувало пропагандистський фейк РФ щодо поранення Буданова

Американські пропагандисти також написали про "створення "напівбожеств" з українських олігархів як корумпованого інструменту США" та "змішування інтересів етнонаціоналістичних ультраправих угруповань у Києві та Львові з національними інтересами США".

"Метою дезінформації є дискредитація США шляхом перекладання на неї вини за розвʼязання війни та відбілювання репутації Росії – країни-агресора", - пише ЦПД.

Читайте також: РФ прагне дискредитувати в очах Глобального півдня західну допомогу Україні - експерт

Нагадаємо: 14 червня пропагандистські телеграм-канали поширювали фейкову обкладинку німецького видання Titanic під назвою випуску "Успішний контрнаступ собі в штани", а учора німецьке видання Stern спростувало чергову російську пропагандистську вигадку щодо поранення Буданова, яка була представлена російськими пропагандистами як матеріал самого Stern.