Держдеп про авіарейси РФ до Грузії: не час посилювати співпрацю з Росією

Держдеп США попередив Грузію, що наразі не варто поглиблювати взаємодію з Росією, та не виключив «додаткових заходів» в залежності від розвитку ситуації навколо поновлення прямих авіасполучень між цими двома країнами.

З відповідною заявою виступив у вівторок заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо між Росією і Грузією відбуватимуться прямі рейси, це викликатиме дедалі більше занепокоєння не лише з боку США та інших західних країн, але і з боку компаній, які можуть працювати в грузинських аеропортах»,- зауважив представник Держдепу.

Він уточнив, що йдеться, насамперед, про обслуговування компаніями в Грузії повітряних суден, які підлягають передачі іншим країнам.

Читайте також: Рішення Грузії поновити перельоти з росією викликає сумніви у її європейському шляху – ЄС

«Усе західне співтовариство дистанціювалося від Російської Федерації, і ми вважаємо, що зараз не час посилювати співпрацю з Росією», - зауважив Пател.

Він нагадав, що Сполучені Штати чітко висловили свою стурбованість у цьому зв’язку.

«Ми дуже чітко заявили про те, що ми також вжили заходів, аби заборонити російським літакам входити в наш повітряний простір, як це зробили багато західних країн. Отже, ми надалі уважно стежитимемо за ситуацією та вживатимемо додаткових заходів за потреби»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Деякі країни колишнього срср активно перепродують росії підсанкційні товари - Politico

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра економіки Грузії Маріам Кврівішвілі заявила, що авіакомпанії та повітряні судна Росії, на які не накладені санкції, отримають можливість здійснювати пряме повітряне сполучення у напрямку Грузії.

Раніше президент РФ Володимир Путін підписав укази про скасування візового режиму для громадян Грузії та пряме авіасполучення з цією країною.

МЗС України нагадало Грузії, що світ ізолює Росію, аби змусити її припинити війну проти України.