Один із кандидатів на посаду президента Туреччини залишив перегони за три дні до голосування

Один із кандидатів на посаду президента Туреччини, лідер партії «Батьківщина» Мухаррем Індже зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів за три дні до виборів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

“Я чинив опір 45 днів. Я знімаю свою кандидатуру на заключному етапі, я роблю це для своєї країни”, - повідомив Мухаррем Індже.

Кандидат на посаду президента поскаржився на те, що проти нього велася цілеспрямована інформаційна кампанія з поширенням неправдивої інформації та наклепів, тоді як держава не змогла захистити його репутацію.

Читайте також: Турецька опозиція визначилася із суперником Ердогана на виборах

“Турецька Республіка не змогла захистити мою репутацію. На державу покладено завдання захистити репутацію громадянина, кандидата в президенти. За захист моєї репутації відповідають прокуратура, ЗМІ, служби безпеки цієї країни”, - сказав він.

Мухаррем Індже наголосив на важливості своєї партії для майбутнього країни та закликав за неї проголосувати.

Читайте також: На турецькій виборчій дільниці в Амстердамі сталася бійка за участі 300 людей

Як повідомляє TRT Haber, на зняття кандидатури Індже вже відреагував Реджеп Тайїп Ердоган.“Мені шкода, якщо чесно, я би хотів, щоб ця гонка тривала так до кінця”, - заявив він.

Знімаючи свою кандидатуру, Мухаррем Індже не вказав, чи робить це на користь одного з кандидатів.

Таким чином у президентських перегонах зараз беруть участь три кандидати - нинішній глава держави та лідер правлячої Партії справедливості та розвитку Реджеп Тайїп Ердоган, його головний опонент - лідер опозиційної Республіканської народної партії Туреччини Кемаль Кілічдароглу та кандидат від правого Альянсу предків Сінан Оган.