Італія звинуватила пвк «вагнера» у сплеску міграції з країн Африки

Італійський уряд у понеділок заявив, що російська пвк «вагнера» стоїть за сплеском хвилі мігрантів, які намагаються перетнути Середземне море з країн Африки, в рамках стратегії москви щодо помсти країнам, які підтримують Україну.

Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Я думаю, тепер можна з упевненістю сказати, що експоненціальне зростання міграційного явища з африканських берегів, також, у незначній мірі, є частиною чіткої стратегії гібридної війни, яку реалізує група «вагнера», використовуючи свою значну вагу в деяких африканських країнах», – йдеться в заяві Крозетто.

Міністр Крозетто закликав союзників по НАТО допомогти Італії протистояти зростанню кількості мігрантів.

Читайте також: пвк «вагнера» відкрила центри для вербування в спортклубах – британська розвідка

Подібні зауваження також надійшли від міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні, який під час візиту до Ізраїлю висловив занепокоєння тим, що багато мігрантів прибули з районів, «підконтрольних групі вагнера».

За даними МВС Італії, близько 20 тисяч мігрантів прибули до країни цього року, порівняно з 6100 за той самий період 2022 року.

Сили пвк «вагнера» звинувачують у веденні діяльності у кількох африканських країнах, включаючи Лівію, Малі та ЦАР.

Читайте також: Аварія човна з мігрантами в Італії: кількість загиблих зросла до 67

Як повідомляв Укрінформ, корабель італійської берегової охорони в суботу доправив 584 мігрантів у місто Реджо-Калабрія. Вранці в суботу надійшло повідомлення про ще 47 мігрантів, як дрейфували на човні, що прямував із Лівії.

Фото ілюстративне