США вважають, що допомога росії зброєю не відповідає інтересам Китаю

Китайське керівництво досі не зробило остаточного вибору щодо можливої допомоги росії летальною зброєю, однак у США сподіваються, що Пекін не йтиме проти власних інтересів та не сприятиме жорстокій агресії путіна.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не вважаємо, що китайці зняли цю можливість з розгляду – щодо летальної допомоги. Але ми також не бачили жодних ознак того, що вони вже зробили відповідні кроки», - підкреслив представник адміністрації Байдена.

Він зазначив, що Китай у цьому питанні досі перебуває перед вибором. І в США сподіваються, що Пекін обере правильний шлях, тобто не полегшуватиме путіну вбивства невинних українців. Бо прагнення зробити це не відповідатиме інтересам Китаю, підкреслив Кірбі.

Читайте також: США відповіли на заяви з боку Китаю про «ризик конфлікту»

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган виступив на захист тісного партнерства Пекіна з рф. Він також прирівняв потенційну військову підтримку росії з боку Китаю з постачанням Сполученими Штатами озброєнь для Тайваню.