Китай заперечує заяву ФБР щодо теорії витоку COVID-19 з лабораторії

Другий день поспіль Китай у середу заперечує припущення США про те, що пандемія COVID-19 могла бути спровокована вірусом, який витік із китайської лабораторії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

“Перефразувавши теорію витоку (вірусу – ред.) з лабораторії, США не вдасться дискредитувати Китай, натомість це лише зашкодить власному авторитету. Ми закликаємо США поважати науку та факти... припинити перетворювати визначення походження (вірусу – ред.) на щось політичне та розвідувальне, а також припинити порушувати соціальну солідарність та співпрацю з питань походження”, - сказала речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Відповідаючи на коментарі директора ФБР Крістофера Врея, Мао зазначила, що участь розвідувального співтовариства США є достатнім доказом політизації відстеження походження вірусу.

Читайте також: МОЗ прогнозує зростання захворюваності на COVID-19

У вівторок Мао стверджувала, що Китай був “відкритим і прозорим” у пошуках походження вірусу і “поділився найбільшою кількістю даних і результатів дослідження щодо відстеження вірусів, зробив важливий внесок у глобальні дослідження відстеження вірусів”.

Читайте також: Всесвітня організація охорони здоров’я продовжить шукати походження COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок директор ФБР Крістофер Врей заявив, що пандемія COVID-19, найімовірніше, виникла через витік небезпечного вірусу із лабораторії у Китаї.

Він додав, що офіційний Пекін намагається завадити розслідуванню про походження коронавірусу.

 Фото: Xinhua