Штати наклали санкції на Китай через збитий раніше розвідувальний зонд

Шістьом китайським юрособам, які займалися розробкою та запуском розвідувальної повітряної кулі, яку минулого тижня збили над територією США, було заборонено купляти американські технології.

Як повідомляє Укрінформ, про із посиланням на департамент торгівлі США пише Reuters.

“Адміністрація Байдена у п’ятницю додала шість китайських юросіб, пов’язаних із програмою можливої розвідки за допомогою повітряної кулі, до експортного “чорного списку”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що внесення до цього переліку суттєво ускладнює отримання доступу до американського технологічного експорту.

Читайте також: Китайська повітряна куля могла перехоплювати деякі види електронних повідомлень - NYT

За даними департаменту торгівлі США, внесені до переліку п’ять китайських компаній та один дослідний інститут підтримували “зусилля із модернізації китайського війська, зокрема космічної програми Народно-визвольної армії, в тому числі повітряних куль та літаків”.

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого американські військові збили китайську повітряну кулю, яка вела спостереження за США. За оцінками американських спецслужб, вона була частиною глобальної програми спостереження, призначеної для збору інформації про військовий потенціал країн по всьому світу.