Моравецький обурений словами Сікорського про «поділ України»

Слова євродепутата, колишнього міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про те, що в уряді Польщі у перші дні війни могли думати про “поділ України”, викликали обурення в польському уряді.

Голова Ради міністрів РП Матеуш Моравецький у Твіттері написав, що Сікорський повторює тези російської пропаганди і закликав опозицію відмежуватися від його заяви, передає Укрінформ.

“Висловлювання Радослава Сікорського нічим не відрізняються від російської пропаганди. Колишній міністр закордонних справ Польщі повинен зважати на слова. Я очікую на відмову від цих ганебних тверджень. Закликаю опозицію відмежуватися від декларацій Радослава Сікорського”,- написав Моравецький.

У понеділок в ефірі радіо ZET на запитання, чи вірить він у те, що уряд Польщі на початку війни міг задуматися про “поділ України”, Сікорський відповів, що влада “могла мати момент вагання” у перші 10 днів війни, коли невідомо було, як піде війна, і чи зможе Україна вистояти.

Читайте також: У Варшаві «міжнародний трибунал» засудив на довічне путіна, лукашенка, лаврова і шойгу

“Якби не героїзм Президента Зеленського і допомога Заходу могло би бути по різному”,- наголосив Сікорський.

Як відомо, російська пропаганда від початку повномасштабної російської агресії продовжує розкручувати тему готовності Польщі окупувати західну частину України.