Сунак перепросив за те, що не пристебнув свій пасок безпеки в авто

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак перепросив після того, як виклав у соцмережі відео, на якому видно, що він не пристебнув свій пасок безпеки, перебуваючи в автомобілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Прем'єр-міністр зняв ремінь безпеки, щоб зняти невеликий ролик. Він повністю визнає, що це була помилка, і просить вибачення за це. Прем'єр-міністр вважає, що всі повинні пристібатися пасками безпеки», - заявив речник Даунінг-стріт.

У Британії штрафи до 500 фунтів стерлінгів можуть бути виписані за не пристебнутий ремінь безпеки, в разі його наявності в транспортному засобі.

Є кілька винятків, коли не обов’язково пристібати пасок безпеки, зокрема, коли автомобіль використовується поліцією, пожежники та рятувальними службами, а також для медичних цілей.

Зазначається, що в момент коли Сунак був не пристебнутий на пасажирському сидінні, він знімав ролик в Instagram, рекламуючи збільшення фінансування в графстві Ланкаширі.

У поліції заявили, що досліджують цей епізод.

Читайте також: Джонсон напише книгу про перебування на посаді прем'єра Британії

Як повідомляв Укрінформ, в Україні постійно пристібаються пасками безпеки лише 39 відсотків водіїв і 52 відсотки пасажирів.