Пригожина попередили у кремлі, що критикувати шойгу він не має права — Денисенко

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин більше не критикує міністра оборони рф сергія шойгу і армію росії, оскільки, ймовірно, отримав у кремлі попередження.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Відносно шойгу, він (Пригожин – ред.) достатньо довго його критикував, але з певного моменту, десь приблизно тиждень-два тому, коли стало зрозуміло, що шойгу ніхто міняти не буде, Пригожин перестав його критикувати. Чому? Тому що, очевидно, його все ж таки попередили у кремлі, що більше критикувати шойгу і армію він не має права. Тому він зараз переключився на медведєва», - сказав експерт.

За його словами, командувача групи російських військ в Україні генерала Сергія Суровикіна керівник ВПК «Вагнер» теж не може критикувати, бо був серед тих, хто вважав за необхідне поставити його на цю посаду.

«Якщо ми говоримо про ситуацію, у якій зараз перебуває ПВК «Вагнер», то, у принципі, пригожин на сьогоднішній момент є однією з частин російської армії. Він зосереджений переважно на Бахмуті. Поки що у нього особливо там нічого не виходить, але завдяки зекам він може просто встеляти трупами території біля Бахмута», - заявив Денисенко.

Коментуючи ймовірність того, чи можуть у росії ліквідувати Пригожина, радник глави МВС зазначив, що "теоретично можливо все".

Читайте також: Чому російський фашизм називали «нашизмом» і до чого тут Невзоров

Як повідомлялося, начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що вагнерівці і пригожин хочуть у Бахмуті довести президенту рф, що вони на щось здатні.