Британія запровадила нові санкції проти росії та Ірану

Уряд Великої Британії запровадив 13 грудня нові санкції проти росії та Ірану за атаки на Україну ракетами й дронами-камікадзе.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

“Велика Британія підтримує Україну. Атаки російських військ на міста та мирних жителів в Україні не залишаться без відповіді. Іранський режим, усе більше ізольований через заклики до змін з боку власного народу, укладає угоди з путіним у відчайдушній спробі вижити. путін хоче зламати дух України, але йому це не вдасться. Україна переможе і відбудується”, - заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Зазначається, що сьогодні британський уряд оголосив про новий санкційний пакет, спрямований проти високопосадовців російської армії, причетних до ракетних обстрілів України, а також іранських компаній, бізнесменів і посадових осіб, залучених до виробництва та/або постачання безпілотників кремлю.

Читайте також: Подоляк: Шлях до завершення війни – поразка ворожої армії, санкції та саботаж всередині рф

Всього у списку 12 росіян, 3 іранців та одна іранська компанія MADO.

Всім особам або компанії, які потрапили під санкції, заморозять активи та заборонять в'їзд до Британії.

Читайте також: Міністри ЄС поки не ухвалили дев'ятий пакет, але погодили санкційний перелік – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз ухвалив 12 грудня новий пакет санкцій проти Ірану. Він охоплює санкції за постачання зброї росії для війни в Україні, а також обмежувальні заходи у зв’язку із грубими порушеннями іранською владою прав людини.