У Празі статую Конєва замінили орком із обличчям путіна

Фото

У Празі на місці, де раніше стояв пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву, з понеділка відкрилася нова інсталяція, що зображає орка із обличчям президента рф володимира путіна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

«Однією рукою він закручує газовий кран, інша завмерла в нацистському вітанні, звертаючи увагу на позицію росії, яка вторглася в Україну та використовує природні ресурси, зокрема газ, для шантажу європейських держав та просування своїх геополітичних інтересів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що роботу було створено Душаном Досталом у рамках міжнародної зустрічі художників-ковалів.

Інсталяція також покликана підтримати ініціативу щодо відключення будівель російського посольства в Празі від джерел енергії.

Читайте також: У Чехії продають скульптуру путіна на унітазі - гроші підуть на дрон для України

«Ми вирішили встановити цю скульптуру, тому що вважаємо за необхідне розворушити громадськість у Чехії, й надіслати сигнал Україні та росії про те, що чехам не все одно, що відбувається в Україні», - пояснив один із ініціаторів акції бізнесмен і меценат Далібор Дедек, один із організаторів платформи «Подарунок путіну», яка здійснює закупівлю військової техніки для української армії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що вітає ініціативу збору підписів у Чехії за відключення від електро- та водопостачання російського посольства в Празі.

Фото: novinky.cz