У Німеччині припускають відключення світла взимку - подекуди й ненадовго

Через напружену ситуацію у сфері енергопостачання найближчими місяцями Німеччина може стикнутися з локальними відключеннями електроенергії.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Ми повинні виходити з того, що взимку траплятимуться блекаути", - заявив глава Федерального відомства з питань цивільного захисту та допомоги у разі катастроф (BBK) Ральф Тіслер в інтерв'ю Welt am Sonntag.

Він уточнив, що йдеться саме про регіональні та обмежені за часом відключення електропостачання. Причиною, за словами Тіслера, може бути не лише нестача електроенергії, а й "цілеспрямовані відключення електромережі", які будуть проводитися задля її безпеки та надійності постачання.

Читайте також: Німеччина допомагає Україні в галузі енергетики

Як зазначається, очільник BBK уточнив, що ризик відключень зросте на початку 2023 року. Однак у його відомстві вважають, що це будуть короткострокові відключення - так звані "браунаути", - а не тривалі відключення на великій території, тобто "блекаути".

Водночас Тіслер зауважив, що не скрізь місцева влада повною мірою підготовлена ​​до можливих перебоїв з енергопостачанням і має чіткі плани дій на цей випадок. Однак, за його словами, це ще не привід для паніки.

Читайте також: Експерт спрогнозував скільки може тривати вихід із можливого блекауту

"З усім, що ми бачимо зараз, ми ще можемо впоратися. Нам потрібно пристосуватися. А це, переважно, людям удалося", - резюмував посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні українські та німецькі активісти провели акцію під міністерством економіки ФРН, закликавши уряд позбутися енергозалежності від росії та припинити таким чином фінансувати війну проти України.