Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета

На територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

Про це йдеться в заяві речника МЗС Польщі Лукаша Ясіни, опублікованій на сайті уряду Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначається, 15 листопада з боку збройних формувань росії тривав черговий багатогодинний масований обстріл всієї території України та її критичної інфраструктури.

“О 15:40 у селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва, внаслідок чого загинули двоє громадян Республіки Польща. У зв'язку з цією подією міністр закордонних справ Збігнєв Рау викликав посла Російської Федерації в МЗС і зажадав негайних детальних пояснень”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посли НАТО у середу обговорять ракетний обстріл Польщі

Як стало відомо, у середу президент Польщі скликає засідання Радбезу країни.

У вівторок після обстрілу території Польщі було проведено негайну нараду силового блоку уряду, а також загальне засідання уряду РП.

У зв’язку з цим президент Польщі провів телефонні розмови з генсеком НАТО, президентами України та США. Відповідні консультації проводилися на рівні глав урядів, міністрів оборони країн НАТО.

Читайте також: Столтенберг наголосив на важливості встановлення всіх фактів навколо вибухів у Польщі

Після вибуху російської ракети Польща вирішила підвищити боєготовність деяких військових підрозділів та інших силових структур, а також провести консультації щодо можливості введення в дію процедури відповідно до 4-ї статті Договору про НАТО.