Білий дім оприлюднив деталі розмови Байдена і Дуди

Сполучені Штати запропонували підтримку польській стороні в розслідуванні вибуху, що стався у вівторок на сході Республіки Польща, який, за попередніми повідомленнями ЗМІ, могла спричинити російська ракета.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами телефонної розмови двох лідерів, повідомляє Укрінформ.

«Президент Дуда описав поточну оцінку Польщею вибуху, який стався у східній частині країни біля кордону з Україною. Президент Байден запропонував повну підтримку та допомогу Польщі в розслідуванні з боку США», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Байден і Дуда провели телефонну розмову – канцелярія президента РП

Крім того, глава Білого дому висловив співчуття родинам загиблих та підтвердив тверду відданість Сполучених Штатів союзництву в Північноатлантичному альянсі.

«Обидва лідери заявили, що вони та їхні команди повинні підтримувати тісний зв’язок, аби визначити наступні відповідні кроки в процесі розслідування»,- зауважили в адміністрації президента США.

Читайте також: Байден просить Конгрес виділити понад $37 мільярдів екстреної допомоги Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинуло двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: Польща офіційно підтвердила вибухи у Люблінському воєводстві та смерть двох людей

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.