Остаточні результати виборів до Сенату США стануть відомі у грудні – ЗМІ

Доля вирішального голосу, який визначить демократичну або республіканську партійну більшість у верхній палаті Конгресу США, стане відома лише наступного місяця через необхідність проведення повторного туру голосувань у штаті Джорджія.

Про це повідомляє в середу Reuters, передає Укрінформ.

«Після підрахунку понад 99% голосів Рафаель Ворнок (демократ – ред.) з невеликим відривом випереджає Гершела Волкера (республіканця – ред.), колишню зірку футболу, якого підтримав експрезидент Дональд Трамп», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Байден готовий співпрацювати з республіканцями в Конгресі, в тому числі щодо Україні

При цьому уточнюється, що жоден кандидат не має абсолютної більшості голосів, тобто хоча Ворнок і лідирує, він не набрав 50% для перемоги в першому турі.

«У той час, як уповноважені особи округу досі продовжують детально підраховувати голоси, ми вважаємо, що можемо з упевненістю сказати, що тут, у Джорджії відбудеться другий тур голосувань до Сенату США, запланований на 6 грудня», - зауважив у цьому зв’язку представник місцевої влади Гейб Стерлінг.

Читайте також: У США на проміжних виборах республіканці не матимуть переконливої перемоги - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в США відбулися проміжні вибори до Конгресу, під час яких переобирався повний склад Палати представників та приблизно третина Сенату.