кремль «повісив» безпеку регіонів на губернаторів, щоб уникнути критики - розвідка Британії

кремль залучає регіональних чиновників до «розробки заходів безпеки» в регіонах росії, аби відвернути увагу громадськості від національного керівництва рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у четвер Міністерством оборони Великої Британії у Твітері.

24 жовтня 2022 року прем'єр-міністр росії михайло мішустін заявив, що мер москви сергій собянін координуватиме «розробку заходів безпеки» в російських регіонах.

Це сталося після того, як президент рф володимир путін видав указ про введення нового режиму рівнів бойової готовності. «Цей захід, ймовірно, призведе до більш тісної інтеграції губернаторів регіонів у систему національної безпеки росії. Це ще один захід з організації суспільства, оскільки війна росії проти України, як і раніше, перебуває під тиском», - вважає британська розвідка.

Також у звіті зазначається, що «більш активна участь регіональних чиновників, ймовірно, принаймні частково покликана відвернути увагу громадськості від національного керівництва».

Читайте також: Спецслужби рф готують кампанію з дискредитації національних рухів народів росії - розвідка

кремль дотримувався аналогічного підходу під час кризи COVID-19. Проте кремлю, найімовірніше, буде важче ізолювати російське суспільство від наслідків «спеціальної військової операції» в Україні, констатують у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент рф володимир путін доручив уряду підготувати проєкт указу про створення спеціальної координаційної ради на чолі з прем'єр-міністром михайлом мішустіним з метою забезпечення потреб, що виникають у ході війни з Україною.

Пізніше було заявлено, що путін доручив меру москви сергію собяніну підключитися до забезпечення координації роботи регіонів під час реалізації заходів, передбачених його новим указом.