Кількість росіян, які перетнули кордони ЄС, скоротилася вдвічі

Кількість громадян російської федерації, які в’їхали до країн ЄС за минулий тиждень, скоротилася вдвічі у порівнянні з даними на кінець вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Shengen Visa Info.

Повідомляється, що згідно з даними Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex, за період з 3 по 9 жовтня кордони країн ЄС перетнули близько 25 600 громадян рф, що становить половину від кількості перетинів за період 17 – 23 вересня.

Читайте також: У Євросоюзі не визнаватимуть паспорти рф, видані на окупованих територіях України та Грузії

У Frontex також зазначили, що після введення візових обмежень для росіян країнами ЄС, більшість громадян рф, які в’їжджають на територію Євросоюзу, мають посвідки на проживання, візи до країн-членів ЄС чи асоційованих країн Шенгенської зони, або ж подвійне громадянство. Після оголошення в росії «часткової» мобілізації, найбільшу частку серед росіян, що в’їжджають до країн ЄС, складають чоловіки призовного віку.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну через сухопутні кордони на територію Євросоюзу в’їхало 1,379 мільйона громадян російської федерації, назад повернулося 1,341 мільйона, зазначили в агентстві.

Крім того, у Frontex зауважили, що мобілізація в росії призвела до збільшення кількості перетинів кордону російськими громадянами з безвізовими та іншими «легкодоступними» країнами, такими як Грузія, Туреччина, Казахстан, Узбекистан та Монголія.

Читайте також: Євросоюз про ракетні обстріли рф: Атаки проти цивільних є воєнними злочинами

Як повідомляв Укрінформ, слідом за країнами Балтії, Польщею та Фінляндією рішення про повну заборону видачі віз громадянам російської федерації прийняла Чехія. Це рішення набуде чинності 25 жовтня.