Науседа єдиний з лідерів ЄС, хто підійшов до демонстрантів перед зустріччю у Празі

Фото

Єдиним лідером, який перед початком неформального саміту Європейського Союзу у Празі підійшов до демонстрантів, був президент Литви Гітанас Науседа.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я повністю з вами згодний: ми маємо підтримати Україну, це наша головна задача. Ви не будете залишені наодинці; Литва, країни Балтії, Польща та всі-всі будуть вас підтримувати…. Будьте певні, ми переможемо, і перемога буде вашою. Ваша перемога буде нашою перемогою, а наша – вашою! Героям Слава!», - сказав слова підтримки політик.

Після цього він підійшов до преси та закликав представників ЗМІ більше уваги приділити цій молоді, яка є майбутнім України.

Говорячи про стратегії ЄС щодо росії, Науседа окреслив її так: стримування, стримування та ще раз стримування. Він зазначив, що останні дії та заяви москви є спробою протестувати можливість ЄС, Заходу відповісти.

«Ми не повинні дозволити маніпулювати нами, адже кремлівський режим є дуже сильним у цьому», - зазначив литовський президент.

Читайте також: Зеленський виступив на саміті Європейської політичної спільноти. Повний текст

Протестувальники, серед яких були представники європейської партії, яка тільки народжується, VOLT, тримали плакати та вигукували гасла "Сильний ЄС", "Ні - праву вето". Також вони привезли відому фігуру путіна з пап'є-маше на золотому унітазі.

Неформальний саміт ЄС у Празі обговорюватиме такі питання як допомога Україні, зусилля щодо зниження цін на енергоносії, захист європейської критичної інфраструктури тощо.