росія перетворила християнську релігію на інструмент війни – депутат Європарламенту

росія перетворила християнську релігію на інструмент війни.

Про це на конференції «Війна росії проти України – війна ідеологій і культур» сказав депутат Європейського парламенту від Німеччини, член комітету Європарламенту із закордонних справ Міхаель Ґалер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, як релігія, в даному випадку християнська релігія, можуть ставати інструментами війни», - зазначив Ґалер.

За його словами, християнські й гуманістичні цінності покликані убезпечити народи від жахів війни, диктатури і брехні, які «навіть релігію намагаються перетворити на інструмент війни».

На переконання Ґалера, потрібно відкрито говорити про використання росією релігії для продовження війни, щоб «викривати всі ті жахи, що відбуваються в Україні, а також про усіх тих шарлатанів, які освячують гармати і благословляють тих, хто потім убиває цивільних людей».

«Такі, наприклад, як патріарх кирил, голова (російської – ред.) православної церкви, який просто є офіцером фсб у патріаршій сутані», - сказав Ґалер, додавши, що він «завжди говорить про це прямо та жорстко, зокрема і в Європарламенті».

За словами політика, таких людей «потрібно викривати й прямо називати їх пропагандистами смерті і руйнації».

Читайте також: Релігію не можна використовувати для виправдання війни – Папа Франциск

Як повідомляв Укрінформ, Естонія запропонує включити предстоятеля російської православної церкви кирила до списку санкцій Європейського Союзу за вихваляння «геноцидної війни».