ЄС прийняв головування у Глобальному антитерористичному форумі

Під час ГА ООН у Нью-Йорку Європейський Союз прийняв від Канади головування у Глобальному антитерористичному форумі, та виконуватимете ці обов’язки наступні два роки.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз прийняв головування у Глобальному антитерористичному форумі (Global Counterterrorism Forum - GCTF) на наступні два роки. Високий представник ЄС Жозеп Боррель офіційно прийняв головування від Канади в ході зустрічі міністрів у Нью-Йорку, в рамках Генеральної Асамблеї ООН. ЄС буде тісно співпрацювати із Марокко, як співголовою, до березня 2022 року, а після цього – з Єгиптом», - йдеться у повідомленні.

ЄС підтвердив зобов’язання розвивати, разом з партнерами, міжнародну платформу з боротьби з тероризмом та його запобігання. При цьому в рамках GCTF ЄС має намір просувати права людини, повагу до верховенства права та гендерної рівності, підтримувати активні контакти з громадськими та неурядовими організаціями.

Європейський Союз сьогодні оголосив додаткову підтримку структурам GCTF в обсязі 8 мільйонів євро, які будуть спрямовані на підтримку дій з боротьби з тероризмом та його запобігання в країнах-партнерах.

Сьогодні ж Боррель оголосив про додатковий внесок ЄС у так званий Глобальний фонд взаємодії та стійкості (GCERF). Після цього внеску ЄС перетворився на найбільшого донора цього фінансового інструменту, головним призначенням якого є сприяння боротьбі з проявами тероризму по усьому світові, - загальний внесок ЄС у цю діяльність склав 30,5 мільйона євро.

Читайте також: Євросоюз готує нові санкції проти росії через організацію «референдумів» в Україні

За повідомленням, Глобальний антитерористичний форум був створений у 2011 році як неформальна та багатостороння платформа співробітництва у сфері протидії тероризму, для обміну досвідом та розвитку відповідних інструментів й стратегій. Наразі до цієї організації входять 30 членів з різних частин світу.