Пелосі підтвердила свій візит до Вірменії та висловила підтримку Україні

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі підтвердила інформацію про майбутній візит до Вірменії.

Про це вона сказала на пресконференції в рамках конференції голів парламентів групи G7 у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завтра поїдемо до Вірменії, у нас є відкрите запрошення”, - сказала вона, зазначивши, що візит є відповіддю на запрошення вірменської сторони.

Також Пелосі назвала жахливим вторгнення в Україну і заявила, що росія має понести відповідальність за скоєне і завдану шкоду. “Ми вже забезпечили $50 млрд економічної та гуманітарної допомоги ... робота триває”, - додала вона.

За її словами, дуже важливо рухатися пліч-о-пліч, щоб підтримати Україну, окрім гуманітарної, економічної та військової допомоги, ще дуже важливі санкції.

Читайте також: Стефанчук передав Пелосі список із військовими потребами України

Пелосі закликала бути сильними у боротьбі за демократію. Вона відзначила хоробрість народу України, який бореться не тільки за свою свободу, а й за захист демократії. “Будь-яка підтримка, яку ми надаємо, — це невелика ціна за демократію та невеликий внесок порівняно з тим, що люди ризикують своїм життям за суверенітет”, - наголосила спікерка.

Як повідомляв Укрінформ, Пелосі поїде до Вірменії, щоб підтримати її через конфлікт з Азербайджаном.

Пелосі здійснить поїздку у супроводі конгресвумен Джекі Спаєр після відвідання саміту спікерів країн Групи семи у Берліні. Очікується, що вона зустрінеться в Єревані з прем'єр-міністром Ніколом Пашиняном та іншими урядовцями.

Зазначається, що це буде чергова резонансна поїздка спікерки після її суперечливого відвідання Тайваню минулого місяця. Експерти вважають, що з наближенням проміжних виборів у листопаді й ризиком втратити посаду Пелосі прагне закріпити за собою роль захисника прав людини не тільки в Сполучених Штатах, а й в усьому світі.

Читайте також: Важливо посилювати тиск на державу-терориста: Зеленський поговорив із Пелосі

Вірменія і Азербайджан перебувають у багаторічному конфлікті через територію Нагірного Карабаху, яка є міжнародно визнаною частиною Азербайджану, але населена етнічними вірменами. Два роки тому обидві країни розпочали другу велику війну, що призвела до загибелі тисяч людей і посилення позицій Баку.

 Фото: ZACH GIBSON / MCT