У рф визнали «іноагентами» журналістку Латиніну та історика Ейдельман

Мін'юст рф вніс до списку ЗМІ-«закордонних агентів» політолога Валерія Солов'я, ще двох осіб і організацію, фізособами-«закордонними агентами» визнано журналістку Юлію Латиніну та ще двох персон.

Списки опубліковано на сайті відомства, повідомляє Укрінформ.

Крім Солов'я до реєстру ЗМІ-«закордонних агентів» внесено журналістів Олену Шукаєву та Андрія Афанасьєва (обидва співпрацювали з «Радіо Свобода», раніше визнаним «закордонним агентом»), а також компанію «Час дзвіночків» (займається виробництвом кінофільмів, відеофільмів і телепрограм). Тепер у списку ЗМІ-«закордонних агентів» рахуються 183 особи та організації.

До реєстру фізосіб-«закордонних агентів» окрім Латиніної внесено історика Тамару Ейдельман та блогера Майкла Накі. За версією російської влади, всі троє «здійснювали політичну діяльність» на користь України.

Накі раніше працював на «Ехо москви», зараз теж активно висвітлює війну на своєму Ютуб-каналі. Тамара Ейдельман, донька знаменитого історика Натана Ейдельмана, записує ролики на історичні теми в Ютубі. Загалом у реєстрі фізосіб-«закордонних агентів» рахуються 22 персони.

Читайте також: Мін'юст рф вніс Бикова та Альбац у список ЗМІ-іноагентів

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому кремль посилює політичний режим усередині країни.