Словаччина придбає у Фінляндії 76 сучасних бронетранспортерів

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у вівторок оголосив про підписання міжурядової угоди із Фінляндією про придбання 76 бронетранспортерів Patria AMVXP на суму 447 мільйонів євро.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Європейську правду.

"Ми виконали всі передумови, щоб мати змогу укласти прозорий і дуже вигідний для Словаччини контракт, який забезпечить словацькі збройні сили вкрай важливими засобами, яких вони досі не мали", – заявив Надь на брифінгу.

Читайте також: Літаки Польщі та Чехії патрулюватимуть небо Словаччини

Глава Міноборони Словаччини уточнив, що контракт укладено між державною компанією Konstrukta Defence і фінським виробником Patria, а також підписано окрему угоду між Patria та оборонним відомством.

Він додав, що до виконання замовлення буде залучено понад 40% оборонних компаній Словаччини, тобто більш як 40 підприємств. Перший бронетранспортер має бути доставлений у Словаччину у вересні 2023 року.

Читайте також: У Словаччині зворушливо попрощалися з МіГ-29, які можуть передати Україні

Patria AMVXP – це бронетранспортер із формулою шасі 8х8, оснащений 30-мм гарматою і бойовим модулем Turra-30. Техніка стане основою для нової важкої механізованої бригади, яка має бути сформована у Словаччині відповідно до вимог НАТО.