Нідерландські військові вже вирушили до Британії для навчання українських колег

Минулої суботи, 20 серпня, 90 нідерландських військових вирушили до Великої Британії для участі разом із британськими партнерами у підготовці військовослужбовців Збройних сил України.

Про це під час зустрічі з журналістами в Києві повідомила міністерка оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає кореспондент Укрінформу.

«Навчання українських військових має вирішальне значення для протистояння російському вторгненню, і ми продовжимо надавати таку допомогу», - сказала Оллонгрен.

За її словами, до програми тренувань входять базова підготовка зі стрільби, медицини та тактики, а також спеціальна підготовка за окремими військовими спеціальностями. Програма розрахована на період до листопада.

Читайте також: Данія долучиться до навчання українських військових у Британії

Міністерка також повідомила, що від початку війни Нідерланди передали Україні матеріальні засоби, зброю, боєприпаси та обладнання загальною вартістю понад 210 млн євро. Вона пообіцяла й надалі надавати підтримку Україні.

Окремо Оллонгрен зупинилась на розслідуванні військових злочинів росіян в Україні й зазначила, що восени в нашій країні планується відновити роботу групи експертів Міністерства оборони Нідерландів для збору доказів злочинів росіян, яка працювала в Україні в травні. ​​

«російські військові злочини не повинні залишатися безкарними», - підкреслила очільниця оборонного відомства Нідерландів.

Вона також заявила, що її країна продовжить надавати допомогу з лікуванням та реабілітацією українських воїнів, поранених під час боїв з російськими загарбниками.

Читайте також: Фінляндія відправить у Британію інструкторів для навчання українських військових

«Нідерланди продовжать підтримувати Україну, щоб агресія росії була припинена і мир повернувся у вашу країну», - сказала Оллонгрен.

Як повідомлялося, міністерка оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен та міністерка зовнішньої торгівлі та з питань міжнародного розвитку Лісьє Схрейнемахер сьогодні перебувають у Києві зі спільним візитом.