Канада забороняє імпорт короткоствольної зброї

Канада вже цього місяця повністю заборонить імпорт до країни короткоствольної зброї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Торонто сказала міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Уряд зобов’язаний підтримати статус Канади як одного із найбезпечніших місць для життя у світі. Заборона на імпорт допоможе прибрати зброю з вулиць, знизивши кількість випадків насильства із застосуванням зброї”, - зазначила Жолі.

Вона додала, що заборона на імпорт короткоствольної зброї набуде чинності 19 серпня. Після цієї дати МЗС не видаватиме компаніям дозволів на ввезення короткоствольної зброї. “Зважаючи, що майже вся короткоствольна зброя у Канаді - імпортована, цим рішенням ми зможемо швидше запровадити національну заборону на короткоствольну зброю. З цього моменту кількість короткоствольної зброї у Канаді лише зменшуватиметься", - сказав міністр громадської безпеки Марко Мендічіно.

Читайте також: Уряд Канади оголосив про викуп у населення забороненої вогнепальної зброї

Уряд Канади ще в травні вніс до парламенту законопроєкт, яким пропонується суттєво посилити контроль за обігом вогнепальної зброї у країні. Зокрема, парламенту пропонують запровадити заборону на купівлю короткоствольної зброї та збут магазинів місткістю більше п’яти набоїв. Утім через процесуальні затримки законопроєкт не було ухвалено до завершення чинної сесії парламенту, тому уряд вирішив власною постановою тимчасово припинити ввезення до країни цієї зброї, поки парламент не зможе ухвалити більш ґрунтовне рішення.