центробанк рф продовжив обмеження на зняття готівкової валюти до березня 2023 року

російський центральний банк продовжив чинні обмеження на зняття готівкової валюти ще на півроку – до 9 березня 2023 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті регулятора.

Обмеження, вперше запроваджені цб у березні 2022 року — за кілька днів після повномасштабного вторгнення росії в Україну — наразі передбачають, що з вкладу чи рахунку в іноземній валюті можна зняти 10 тисяч доларів США або таку саму суму в євро, решту коштів можна отримати лише у рублях за курсом. Знімати можна лише гроші, які надійшли на рахунок чи вклад до 9 березня 2022 року.

Також обмежено продаж готівкової валюти фізичним особам. Банки можуть продавати лише євро та долари США, що надійшли до їхніх кас після 9 квітня 2022 року.

Раніше, 22 липня, глава цб рф Ельвіра Набіулліна попередила, що валютні обмеження, що діють у росії до вересня, будуть продовжені, оскільки немає підстав очікувати на поліпшення ситуації з ввезенням валюти в країну. При цьому Набіулліна підкреслила, що оборот готівкових доларів у росії збережеться «навіть в апокаліптичному сценарії».

Читайте також: Нова Зеландія посилила санкції проти росії

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти рф, які негативно впливають на російську економіку.