Грецію через аномальну спеку охопили масштабні лісові пожежі

На півночі, півдні та сході Греції вирують масштабні лісові пожежі, внаслідок яких сотні людей були евакуйовані.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

"Греція в неділю бореться з трьома великими лісовими пожежами по всій країні, внаслідок яких сотні людей були змушені евакуюватися, оскільки через високу температуру є побоювання виникнення нових пожеж", - йдеться у повідомленні.

Пожежі виникли на півночі, сході та півдні Греції, зокрема на острові Лесбос, де з туристичного села Ватера евакуювали сотні туристів. Внаслідок пожежі в селі пошкоджено щонайменше чотири житлові будинки, а також магазини, готелі та пляжні бари. У неділю вранці десятки пожежників намагалися приборкати вогонь, задіявши для скидання води чотири літаки та два гелікоптери.

У національному парку Дадія, відомому своєю колонією чорних грифів, що у північно-східному регіоні Еврос, четвертий день поспіль лісова пожежа. Вогонь уже знищив майже 500 гектарів лісу, приборкати його намагаються 300 пожежників.

На Пелопоннесі на півдні країни пожежа, яка спалахнула в суботу вранці, призвела до евакуації села Хрисокелярія.

Лісова пожежа в горах поблизу Афін у середу також пошкодила будинки, змусивши сотні людей евакуюватися.

У країні з суботи панує спека, очікується, що вона триматиме близько 10 днів. У деяких регіонах температура повітря піднялася до 42 градусів за Цельсієм.

Читайте також: У Європі не виключають, що цей рік стане рекордним за кількістю пожеж на континенті

Як повідомлялося, цього року пожежі в деяких регіонах Франції, Іспанії та Португалії вже спалили більше території, ніж було знищено полум’ям за весь 2021 рік. Загалом пожежі охопили майже 518 тис. гектарів.

Фото: Manolis Lagoutaris AFP