Голова МІ6: Після нападу на Україну шпигунські можливості рф у Європі скоротились удвічі

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну європейські держави видворили сотні російських розвідників, що вдвічі скоротило шпигунські можливості рф.

Про це сказав у коментарі CNN директор британського розвідувальної служби МІ6 Річард Мур, передає Укрінформ.

«росія втратила здатність шпигувати в Європі наполовину після видворення понад 400 офіцерів розвідки, а також арештів кількох таємних шпигунів, які видавали себе за цивільних», - наводить телеканал словам Мура.

Глава МІ6 уточнив, що крім видворення російських «дипломатів», за останні місяці було також викрито та заарештовано низку «нелегалів», які діяли під глибоким прикриттям і маскувались під звичайних громадян.

Читайте також: російські шпигуни під дипломатичним прикриттям

Водночас Мур висловив переконання, що росія суттєво втратила потенціал у боях в Україні, і незабаром може вичерпати його практично повністю.

«Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче залучати живу силу впродовж наступних кількох тижнів. Їм доведеться зробити паузу, і це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь», - підкреслив очільник британської розвідки.

Серед переваг українських захисників він відзначив їхній високий моральний дух, а також отримання ЗСУ все більшої кількості сучасної західної зброї.

Читайте також: Новий пакет допомоги: Британія передасть Україні артилерію і сотні безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, США, Канада, Велика Британія, члени ЄС та інші країни останніми роками проводять послідовну політику щодо викриття та видворення російських шпигунів, які прикриваються дипломатичними посадами.