Франція у координації з ВООЗ готова посилити дії з пріоритетних тем охорони здоров’я

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий посилити дії Франції з усіх пріоритетних напрямків охорони здоров’я у повній координації з її партнерами та Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Як повідомляє Єлисейський палац, про це Макрон сказав під час зустрічі генеральним директором ВООЗ доктором Тедросом Гебреєсусом, який перебуває з офіційним візитом у Франції після свого переобрання на посаду глави організації, передає Укрінформ.

Зазначається, що ця зустріч стала можливістю переглянути основні уроки, які можна винести після двох років кризи, а також - в очікуванні майбутніх криз у сфері охорони здоров’я.

“Президент Республіки підтвердив генеральному директору ВООЗ, що він продовжуватиме надавати йому повну підтримку, оскільки його організація втілює багатосторонність, якій Франція особливо віддана, щоб разом відповідати на основні виклики глобальної охорони здоров’я”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Франція збільшить розмір оборонного бюджету — Макрон

Співрозмовники обговорили пріоритети, які необхідно визначити, щоб продовжувати гарантувати ефективне та справедливе управління у разі нової кризи, в тому числі продовження за потреби вакцинації проти Covid-19.

Також вони погодилися з нагальністю об’єднання зусиль щодо зміцнення систем первинної медико-санітарної допомоги найбільш уразливих країн, включаючи, зокрема, навчання медичного персоналу в рамках Всесвітньої академії охорони здоров’я у французькому Ліоні.