У столиці Нігерії з в’язниці втекли три сотні бранців

Щонайменше 300 в’язнів утекло, один загинув і троє отримали поранення під час нападу невстановлених озброєних осіб на в’язницю в столиці Нігерії, місті Абуджа.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа.

“Нападники штурмували заклад обмеження волі у південно-західній частині Абуджі, звільнивши близько 600 бранців, половину з яких із того часу вдалося повторно затримати”, - йдеться у матеріалі.

Правоохоронці підозрюють бойовиків Боко Харам в організації нападу, оскільки у в’язниці утримували багато членів цього угруповання.

“Загалом 994 в'язні, в тому числі засуджені прибічники Боко Харам та високопоставлені колишні держслужбовці перебували за ґратами у цьому закладі до нападу”, - стверджує Сіньхуа.

Читайте також: У Нігерії заявили про загибель ватажка терористів «Боко Харам» - ЗМІ

Усім ув’язненим членам Боко Харам, яких у в’язниці було 64, вдалося втекти. Триває операція з розшуку їх та інших утікачів.

Як відомо, «Боко Харам» — радикальне ісламістське угруповання, що здійснює свою діяльність на північному сході Нігерії, півночі Камеруну та Нігеру. Організація заснована у 2002 році Мохамедом Юсуфом і ставила за мету побудову ісламської держави із законами шаріату.

Організація відома чисельними нападами на церкви, школи, поліцейські дільниці, а також викраденням та вбивством цивільного населення. Всього членами організації в період між 2002 та 2013 роком було вбито понад 10 000 осіб. 22 травня 2014 року визнана Радою Безпеки ООН, як терористична організація.