Навального перевели до колонії, відомої особливо суворими умовами

Голова громадської наглядової комісії Володимирської області рф Сергій Яжан заявив, що опозиціонер Олексій Навальний був етапований до колонії суворого режиму ВК-6.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

«Навального етапували до колонії суворого режиму - ВК-6 у селищі Мелехово Володимирської області», - сказав Яжан російському інформагентству.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає: у росії зазвичай не розкривають напрям, яким етапуються ув'язнені.

Про переведення в колонію суворого режиму, розташовану в Мелехові, раніше повідомляв сам Навальний. Там, як стверджував політик, йому готують «в'язницю у в'язниці». Згідно з численними повідомленнями російської преси, ВК-6 відома жорсткими умовами утримання.

Читайте також: Навального етапували з колонії у Покрові

Рішення про посилення режиму ув'язнення Навального пов'язане з набуттям чинності вироком у новій кримінальній справі проти нього. 22 березня російського опозиціонера було засуджено на дев'ять років у колонії суворого режиму за обвинуваченням у «шахрайстві та неповазі до суду». 24 травня суд відхилив апеляцію політика на вирок.

Дотепер Навальний відбував покарання у так званій справі Ів Роше у ВК-2 загального режиму в місті Покрові. До цього покарання його засудили в лютому 2021 року, замінивши умовний термін на реальний.

Фото: EPA