путін набирає в армію «дідів» - на контракт тепер прийматимуть до 65 років

Президент росії володимир путін підписав закон про скасування вікової межі для укладання першого контракту про проходження військової служби.

Він опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, повідомляє Укрінформ.

Документ вносить поправки до статті 34 закону "Про військовий обов'язок і військову службу". Згідно з новим законом, тепер виключено віковий ліміт для російських громадян працездатного віку (а також іноземних громадян), за якого їм надається право укладати перший контракт про проходження військової служби. Працездатний вік у росії встановлено до 65 років у чоловіків, до 60 років у жінок.

Раніше було передбачено, що перший договір про проходження військової служби вправі укласти громадяни росії віком від 18 до 40 років, а іноземні громадяни - від 18 до 30 років.

Читайте також: У рф ухвалили закон, що скасовує вікову межу для військових за контрактом

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки потрібні високопрофесійні фахівці. Як заявляли автори поправок, голова комітету держдуми з питань оборони Андрій Картаполов і його заступник Андрій Красов, достатній рівень професіоналізму досягається до 40-45 років.

Як повідомлялося, закон, який скасовує верхню вікову межу для укладання першого контракту зі збройними силами росії, був ухвалений обома палатами російського парламенту 25 травня.