Представники п'яти країн на саміті АТЕС вийшли із зали під час виступу російського міністра

Під час саміту міністрів торгівлі Азіатсько-Тихоокеанського регіону у Бангкоку делегати Японії, США та ще трьох країн демонстративно вийшли із зали, коли розпочався виступ міністра економічного розвитку росії, на знак протесту проти вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

Це сталося на дводенному засіданні форуму АТЕС, яке розпочалось у столиці Таїланду в суботу.

Зазначається, що міністр торгівлі Японії Хагіуда Койчі, торговий представник США Кетрін Тай, а також делегати з Австралії, Нової Зеландії та Канади залишили приміщення під час виступу міністра економічного розвитку росії максима решетникова.

Хагіуда сказав журналістам, що акція була скоординована.

Читайте також: У Давосі стартує Всесвітній економічний форум - росію не запросили

Повідомляється, що питання наслідків російського вторгнення стоїть на порядку денному засідання міністрів торгівлі разом із питаннями торгівлі та інвестицій усередині блоку.

Лідери 21 країни-члена АТЕС планують провести саміт у листопаді.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: АРЕС