Байден назвав безвідповідальними заяви росії про можливість ядерної війни

Президент США Джо Байден заявив, що заяви російського керівництва про «реальну небезпеку» ядерної війни є щонайменше безвідповідальними.

Про це він сказав під час виступу у Білому домі щодо ситуації в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не повинен виступати з безладними коментарями щодо використання ядерної зброї або можливості її застосування. Це безвідповідально», – заявив американський лідер.

Байден також назвав брехнею заяви російської сторони, що США й НАТО нібито ведуть «проксі-війну» з росією. Він назвав це спробами кремля «виправдати власні провали» в Україні.

Читайте також: Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 мільярди для підтримки України

«Це свідчить про відчай, який відчуває росія через свою жалюгідні невдачі у намаганнях зробити те, що вони збиралися зробити на початку», - наголосив Байден.

Тому, за його словами, керівництво рф замість того, щоби визнати здатність українців протистояти російським силам, розповідають населенню, що США і НАТО причетні до видворення російських військ з України.

Читайте також: Джонсон не вірить у застосування росією тактичної ядерної зброї в Україні

Як повідомляв Укрінформ, на початку нинішнього тижня глава російського МЗС сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є «реальним» і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Фото: Getty Images