кремль через французького ексрозвідника просуває конспірологічну версію війни з Україною

російська пропаганда використовує офіцера французької розвідки у відставці Еріка Дениси для просування на іноземну аудиторію дезінформації про "справжню причину та винних у спецоперації в Україні".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Телеграмі.

Дениси 8 років просуває російські тези про "державний заколот" в Україні 2014 року, а також про те, що "США та Україна активно провокували росію на агресію".

За його версією, 2 лютого 2022 року "спостерігалась незвичайна активність збройних сил США у повітрі над територією Штатів". Дениси стверджує, що саме ця "активність" була "посланням москві" і начебто у такий спосіб "США хотіли дати зрозуміти, що їхні ядерні сили перебувають у стані підвищеної бойової готовності".

Читайте також: У росії розглядають кадирова як наступника путіна - Центр протидії дезінформації

Як наголошують у ЦПД, росія й досі має десятки проплачених "експертів" у різних країнах, які просувають тези кремля в західному інформаційному сегменті. Це свідчить про те, що всупереч економічному тиску рф все ще має достатньо грошей для поширення своєї пропаганди світом.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телерадіомовлення закликала Weimer Media Group не вручати колишній редакторці російського пропагандистського "Первого каналу" Марині Овсянніковий цьогорічної "Премії ЗМІ за свободу".