США можуть визнати росію державою-спонсором тероризму - Держдеп

Державний департамент США не виключає запровадження проти росії статусу держави-спонсора тероризму, який передбачає введення додаткових санкцій та обмежень.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно вивчаємо факти, уважно вивчаємо закон. Незалежно від того, чи будуть ці повноваження, або будь-які інші повноваження доступні нам відповідно до закону, ми застосуємо їх, якщо вони будуть ефективними й доречними», - зауважив представник Держдепу у відповідь на запитання, чи залишається «на столі» введення цього статусу проти росії.

Читайте також: Держдеп обіцяє посилити антиросійські санкції

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Володимир Зеленський звернувся до Президента США Джо Байдена із закликом, щоб Сполучені Штати визнали росію державою-спонсором тероризму. Цей статус визначається Державним департаментом США проти країн, які «неодноразово надавали підтримку актам міжнародного тероризму». Зараз у цьому списку перебувають чотири країни – Північна Корея, Сирія, Іран і Куба.