російська академія наук визнала, що Китай припинив співпрацю з нею

Президент російської академії наук (ран) Олександр Сергєєв констатував, що з ініціативи Пекіна було припинено співпрацю КНР.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Росбалт.

"На жаль, прямо можу сказати, що наші китайські наукові колеги теж натиснули на паузу", - сказав Сергєєв.

Він визнав, що в даний час ран, в принципі, відчуває труднощі з налагодженням міжнародного наукового співробітництва на тлі негативного ставлення до будь-яких контактів з москвою, що сформувалося, в першу чергу на Заході.

Читайте також: Україна має право почути чітку позицію КНР щодо вторгнення росії – асоціація китаєзнавців

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США та багато інших країн Західного світу запровадили безпрецедентні в історії санкції та експортні обмеження проти росії після її масштабного збройного вторгнення в Україну.

Лідер КНР Сі Цзіньпін у розмові з президентом США Джо Байденом раніше заявив, що Китай та США повинні спільно працювати задля забезпечення миру та спокою у світі, а війна в Україні є зовсім не тим, що хочеться бачити Китаю. Сі Цзіньпін наголосив, що конфлікти та конфронтація не є в чиїхось інтересах, а «міжнародна спільнота повинна цінувати насамперед мир і безпеку».