Блінкен закликав Індію визначитися зі ставленням до росії

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Індію «прийняти власні рішення» щодо викликів, які несе війна росії проти України та визначитися з підходом до спільного бізнесу з рф.

Про це Блінкен заявив у Вашингтоні на пресконференції у форматі 2+2 - за участю глав зовнішньополітичних і оборонних відомств двох країн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Індія повинна прийняти власні рішення щодо своїх підходів до викликів (війни росії проти України – ред.)», - зазначив державний секретар США.

Читайте також: Індія засудила звірства росіян у Бучі та закликала до розслідування

Він наголосив, що нинішня російська агресія є не лише нападом на український народ, а й «атакою на світовий порядок», якого США, Індія, як і всі інші країни світу, дотримуються і який захищають.

У цьому зв’язку Блінкен нагадав, що Сполучені Штати проводять консультації з усіма союзниками й партнерами щодо наслідків для росії через те, що вона розв’язала війну в Україні та чинить звірства проти мирних людей.

Читайте також: Індія прагне стабілізувати економічні зв'язки з рф на фоні санкцій – Reuters

«На нашу думку, важливо, щоб усі країни, особливо ті, що мають важелі впливу, тиснули на путіна, для припинення війни. Але також важливо, щоб демократії були разом», - підкреслив державний секретар США.

Як повідомлялося, Індія намагається продовжувати партнерські відносини з росією. Індійська сторона надалі купує російську нафту, а минулого тижня утрималася під час голосування щодо припинення членства росії в Раді ООН з прав людини.