В Естонії затримали керівників місцевого Sputnik'a за порушення міжнародних санкцій

Співробітники естонської Поліції безпеки (КаПо) затримали керівників місцевого Sputnik'a за порушення міжнародних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Згідно з матеріалами, зібраними у порушеній минулого року кримінальній справі, є підозри, що Олена і Маті-Дмітрій через портал Sputnik Meedia (місцева філія російської мультимедійної пропагандистської платформи Sputnik) створили особі, яка перебуває під санкціями, доступ до фінансового ресурсу вартістю понад 350 тис. євро.

"Згідно з підозрою, кошти для цього надійшли від російської федерації. Крім того, названі персони продовжували підтримувати роботу порталу Sputnik після санкцій, запроваджених Європейським союзом 1 березня 2022 року. Підозру висунуто ​​за статтею 931 Пенітенціарного кодексу Естонії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вже 30 країн Європи повністю або частково вимкнули російські пропагандистські канали

Провадження у цій кримінальній справі веде естонська поліція безпеки під керівництвом Державної прокуратури.

Виходячи з названих КаПо імен, можна припустити, що затримані шеф-редактора Sputnik Meedia Олена Черишева та її чоловік, член правління об'єднання SprutMeedia MTU, якому належить Sputnik Meedia, Маті-Дмітрій Терестал.

Читайте також: Британія застосувала нові санкції до пропагандистів з рф та «маріупольського м’ясника»

Ці події відбуваються на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.