Прокремлівські ЗМІ поширюють фейк про українські «Байрактари», що розпилюють віруси

Прокремлівські засоби масової інформації розповсюджують фейк, що Україна створює модифікації турецьких «Байрактарів» з аерозольним розпилювачем вірусів.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомляє у Телеграмі.

«ЦПД при РНБО України підтверджує, що прокремлівські ЗМІ поширюють дезінформацію з посиланням на міністерство оборони російської федерації, начебто українська корпорація “Мотор Січ” створює модифікації турецьких «Байрактарів» з аерозольним розпилювачем вірусів», - ідеться у повідомленні.

Як пояснили в ЦПД, запит щодо технічних характеристик імпортованої військової техніки — звичайна річ для всіх країн, у тому числі і росії. «І питання до турецької сторони щодо можливого розпилення «Байрактарами» через аерозолі є звичайним інформаційним питанням для авіаційної техніки, яке жодним чином не свідчить про наміри України надати турецьким БПЛА таку можливість», - зазначили в ЦПД.

У центрі нагадали, що російське військове відомство вже поширювало фейки, що в Україні «кололи перельотним птахам небезпечні віруси» і потім їх «мали відправити на територію росії».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ спростувало черговий фейк російської розвідки про буцімто відмову України виконувати Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими.