ООН закликала уникнути людських страждань від російської ескалації

Секретаріат ООН отримує та вивчає повідомлення про загострення ситуації навколо України, підтягування російських сил й закриття повітря для цивільної авіації, і в цьому зв’язку закликає запобігти людським стражданням та руйнуванням від такої ескалації.

Про це заявила в середу під час термінового засідання Радбезу ООН заступниця генсека Організації з політичних питань Родмарі Ді Карло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо точно передбачити, що відбудеться впродовж наступних годин і днів в Україні, але зрозуміло те, що висока ціна людських страждань і руйнувань від ескалації є неприйнятною», - наголосила заступниця генсека.

Читайте також: Кулеба обговорив з Гутеррешем посилення ролі ООН в протидії російській агресії

Вона зауважила, що в ООН ознайомлені з повідомленнями про підтягування військових колон з російського боку до кордону України, а також закриття Росією повітряного простору для цивільної авіації поблизу українського кордону.

«ООН не може переконатися в достовірності ситуації цих повідомлень, однак якщо вони підтвердяться, це дуже серйозно погіршить і без того дуже небезпечну ситуацію», - зауважила Ді Карло.

Читайте також: Генеральний секретар ООН: Президенте Путін, зупиніть свої війська від нападу на Україну

Вона підкреслила, що співробітники ООН в Україні залишаються на місцях та продовжують свою роботу. У цьому зв’язку вона закликала всі сторони «забезпечити їхню безпеку».

«Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоби встановився мир»,- зауважила заступниця генсека ООН.

Нагадаємо: через звернення проросійських незаконних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" до російського президента з проханням надати військову допомогу Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН.