Франція та ВООЗ оголосили про нову угоду на €50 мільйонів для боротьби з Covid-19

Франція та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосили про нову угоду щодо внесків у розмірі 50 млн євро, яка допоможе системам охорони здоров’я країн подолати вузькі місця в боротьбі з Covid-19 і прискорити рівний доступ до тестів, лікування та вакцин.

Про це повідомляється на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

Угода оприлюднена на полях конференції міністрів закордонних справ і міністрів охорони здоров’я у Ліоні. Вона має на меті підтримати роботу ВООЗ.

«ВООЗ дуже вдячна уряду Франції за його постійну відданість глобальній єдності в боротьбі з пандемією COVID-19», – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Читайте також: У ВООЗ прогнозують появу нових штамів коронавірусу

За його словами, Франція відіграла провідну роль у підтримці роботи ВООЗ.

“Цей вид внеску є вирішальним для ВООЗ і необхідним для досягнення ВООЗ своєї місії та порятунку життя найбільш уразливих людей у світі», - додав він.

Читайте також: У Польщі Омікрон майже повністю витіснив усі інші штами коронавірусу

Шляхом внеску передбачається проведення ефективних кампаній вакцинації, тестування та лікування, застосування стратегії тестування на рівні громад, а також підтримки життєво важливих клінічних операцій. Ці кроки спрямовані на посилення національних механізмів реагування та зміцнення систем охорони здоров’я.