Австралія витратить на захист коал $50 мільйонів

Австралія протягом наступних чотирьох років витратить рекордні 50 мільйонів доларів з метою посилити захист коал та відновити популяцію тварин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті премʼєр-міністра Австралії.

Як зазначається, за ці кошти будуть відновлювати довкілля для коал, поліпшувати обізнаність населення про їх популяцію, проводити навчання з поводження та догляду за коалами, а також досліджувати здоровʼя тварин.

«Наші інвестиції у розмірі 50 мільйонів доларів підвищать захист коал шляхом відновлення середовища їх проживання, покращення нашого розуміння популяцій коал, підтримки зусиль з лікування та догляду за коалами та посилення досліджень здоров’я коал», – сказав прем’єр-міністр Скотт Моррісон.

Читайте також: В Австралії коал у дикій природі «пастиме» штучний інтелект

«Коали — одні з найулюбленіших та найвідоміших символів Австралії як тут, удома, так і в усьому світі, і ми прагнемо захистити їх для майбутніх поколінь», — додав австралійський премʼєр.

Як повідомлялося, природоохоронні групи закликали визнати коал видом, що знаходиться під загрозою зникнення в Австралії через зменшення їхньої популяції на дві третини за останні 20 років внаслідок посухи та лісових пожеж.