Канада отримала першу партію пігулок від COVID-19

До Канади вже надійшла перша партія пігулок від COVID-19, виробництва Pfizer.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявив міністр охорони здоров’я Канади Жан-Ів Дукло.

“Завдячуючи нашому стратегічному підходу до попередніх держзакупівель, Канада вже отримала першу партію ліків Paxlovid, у якій міститься 30 тис. курсів”, - сказав Дукло.

Він додав, що до кінця березня до країни прибуде ще 120 тис. курсів цих революційних ліків.

Читайте також: Глава Pfizer прогнозує наступні хвилі COVID-19 без великих карантинних обмежень

“Ми також працюємо із Pfizer над визначенням достеменного довготермінового графіка поставок, аби додаткові дози ліків опинилися у Канаді якомога швидше”, - зазначив міністр.

При цьому Дукло наголосив, що “жодні ліки, в тому числі Paxlovid, не заміняють вакцинацію та заходи охорони громадського здоров’я”.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство охорони здоров'я Канади у понеділок схвалило застосування пігулок від коронавірусу Paxlovid виробництва компанії Pfizer. Медзасіб містить дві речовини: нірматрелвір та ритонавір. Нірматрелвір - це активний інгредієнт таблетки, що блокує розмноження вірусу. Paxlovid можна приймати не лише у медзакладі, але й вдома. Його слід використовувати якомога швидше після постановки діагнозу коронавірусної хвороби та протягом п'яти днів після появи симптомів.

Фото: Pfizer