Білий дім ближчими днями очікує реакції Москви на попередження США

Офіційний Вашингтон очікує, що Москва вже за кілька днів після розмови президентів Байдена й Путіна продемонструє «не на словах, а на діях», який курс вона обрала щодо розвитку ситуації навколо України, де досі зосереджуються війська РФ.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досі не вважаємо, що президент Путін прийняв рішення (щодо вторгнення в Україну – ред.). І те, що президент Байден зробив сьогодні – він дуже чітко роз’яснив (Путіну – ред.) наслідки, якщо той вирішить просуватися далі»,- зауважив Салліван за результатами переговорів американського й російського президентів.

Він також нагадав, що глава Білого дому пояснив кремлівському лідеру «альтернативний шлях» - деескалацію та дипломатію. За його словами, це «фундаментально відповідає основним принципам і положенням, якими Америка керувалася в Євроатлантичному регіоні протягом останніх 70 років».

«Зрештою, ближчими днями ми побачимо на діях, а не на словах, який курс дій обере Росія», - підкреслив Салліван.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку РФ крім потужних санкцій проти РФ буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.