Байден попередив Путіна про потужні економічні та інші заходи

Президент США Джо Байден пояснив кремлівському лідеру Володимиру Путіну, які саме «потужні економічні» та інші інструменти застосують США й союзники в разі військової ескалації з боку Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному за результатами переговорів президентів США й Росії, передає Укрінформ.

«Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів і наших європейських союзників з приводу збільшення російських сил, які оточують Україну, а також дав чітко зрозуміти, що США та наші союзники відповідатимуть потужними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації». 

Крім того, наголошується, що президент США підтвердив свою підтримку суверенітету й територіальної цілісності України «та закликав до деескалації та повернення до дипломатії».

Обидва президенти доручили своїм командам продовжити роботу на цьому напрямі. При цьому, в Білому домі підкреслили, що Сполучені Штати робитимуть це в тісній координації із союзниками та партнерами.

Крім того, лідери двох країн обговорили питання стратегічної стабільності, безпеку в кібер-просторі, а також спільні зусилля у розв’язанні регіональних проблем, зокрема, щодо ядерних переговорів з Іраном.

Як повідомляв Укрінформ, переговори президентів США й Росії відбулися в вівторок і тривали трохи понад дві години. Після цього президент Байден має намір обговорити результати з європейськими союзниками, а також особисто з Президентом України.